Biografie

Ad Bergsma is geluksonderzoeker, spreker en auteur. Hij werkt als zelfstandige en twee dagen in de week bij Saxion als hoofddocent en onderzoeker voor het team Masters en Experts.

Geluksonderzoeker en interventieontwikkelaar

Ad is een van de pioniers van de positieve psychologie in Nederland. Hij organiseerde de eerste conferenties over dit onderwerp, onder andere samen met het SCP. Zijn wetenschappelijke werk wordt ook internationaal regelmatig gebruikt. Het onderzoek naar geluk is de laatste jaren verbreed naar aanverwachte onderwerpen als wijsheid en zelfmanagement. De toepassing van positieve psychologie bij mensen met dementie en psychische stoornissen is op dit moment erg belangrijk voor hem.

Lezingen
Geluk is een onderwerp, waar iedereen een mening over heeft. Ad is in staat deze meningen te verbinden aan de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Hij spreekt graag over het effect van geluk op leven, werk, school en ouderdom en zoekt daarbij de discussie op met de zaal.

Auteur
Ad schreef veel verkochte boeken op het gebied van werkgeluk, emoties, ouder worden en hersenen. Het boek over werkgeluk is vertaald als Happiness at work.